"Najvažnije je uživati u životu i biti sretan - to je jedino bitno." - Odri Hepbern.

Bila je i ostala sinonim za lepotu, eleganciju i zadovoljan život. Verovatno pogađate da se radi o legendarnoj glumici i lepotici Odri Hepbern čiji lik i delo nikad neće ostariti. 

U intervju za sajt Yahoo, najmlađi sin čuvene stilske ikone Odri Hepbern, Luka Doti otkrio koja je bila tajna Odrinog besprekornog izgleda i duha. Luka je i autor knjige "Audrey at home" koju je posvetio sećanjima na maminu zdravu kuhinju, a ovom prilikom izdvojili smo iz intervjua 3 jednostavna pravila koje možete odmah primeniti.

"Pijte dosta vode i jedite povrće"

“Insisitrila je i učila nas da pijemo što više vode i jedemo što više povrća. Nije izbegavala meso, ali njen jelovnik činili su 80% voća i povrća. Kropmpir je bio njena obavezna namirnica i glavni sastojak svake dijete. Knjiga koju sam napisao o njoj i njenoj zdravoj ishrani sadrži preko 50 njenih recepata. 

"Ne bojte se godina već uživajte u njima"

"Naravno da se s vremena na vreme žalila na bore ili sede, ali ona je zaista uživala u svakom trenutku i godini. Uživala je u starosti".

“Radujte se sitnicama”

"Svaki put kada bi otkrila nešto novo otišla do marketa, pronašla novi recept…bila je zbog toga srećna kao mala devojčica. Ona nije imala samo lepu i pozitivnu spoljašnjost, već i vedar i neponovljiv duh.", objasnio je Luka u intervjuu.

Izvor: Cosmopolitan

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori