Osim što ćete rešiti problem sa bubrezima, ovaj napitak će i ojačati vaš želudac.

Kamen u bubregu ili pesak u mokraćnim kanalima danas je veoma čest problem, koji se, srećom, može rešiti na prirodan način, bez tableta - napravite sami narodni lek!

Čaj koji rastvara pesak i kamen u bubregu i mokraćnoj bešici, priprema se tako što se 1 velika kašika mešavine jednakih delova preslice i borovice (Fructus jumperi) s malo pelina (Artemisia absynthium) kuva 5 min u 250 ml vode.

Kad je prokuvano, sklonite sa ringle i ostavite da stoji poklopljeno 15 minuta. Nakon toga procedite čaj i odmah popijte jednu šoljicu.

Ostatak čaja pijte na svakih sat vremena po jedan gutljaj.

Ovaj čaj, pored toga što otapa kamenje i čisti pesak iz bubrega, takođe jača želudac, ali pod uslovom da ga pijete toplog ujutro. Ako čaju dodate i jednaku količinu crvenog kantariona (Erytnraea centaurium), efekat će biti još bolji!

Protiv hronične upale bubrega i visokog krvnog pritiska dobro je pripremiti 3 velike kašike mešavine od po 40 gpreslice i lišća breze, kao i 20 g imele i kuvati 10 minuta u 1 l vode. Ostaviti da odstoji preko noći, ujutro procediti i piti 5 puta u toku dana.

Takođe, za rešavanje problema sa bubrezima možete koristiti i parnu kupku:

U 10 l vode dodajte 1,5 kg sveže ili 250 g suve preslice. Jaki grčeviti bolovi pri izlasku kamenja iz bubrega ili mokraćne bešike odmah će prestati.

Izvor: Kucnilekar

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori