Bez obzira na priče kako su prirodna sredstva zdrava za sunčanje, ova 2 preparata morate izbeagavati ako želite zdravu kožu...

Mnoge dame će na plažu, umesto skupe kreme, poneti nekakav domaći preparat poput raznih ulja s eteričnim dodacima uz pomoć kojeg će brže pocrniti. Međutim stručnjaci upozoravaju na brojne opasnosti koje skrivaju takvi preparati.

Kantarionovo i maslinovo ulje ne štite kožu

Eterična ulja su zabranjena posebno leti. Ukoliko želite kantarionovo ulje da stavite na kožu, namažite ga bar 24h pre nego što se izložite suncu kako ne biste dobile nežečjene nuspojave. Iako maslinovo ulje vlaži kožu i čini je elastičnom, neće vas zaštititi od ultraljubičastih zraka. Vrlo često može uzrokovati opekotine, koje učestalim ponavljanjem izazivaju trajna oštećenja na koži.

Kreme s visokim zaštitnim faktorom su važne za zdravu kožu

Upravo zbog toga svom telu treba priuštiti adekvatnu zaštitu krema s odgovarajućim zaštitnim faktorom.

Krema sa zaštitnim faktorom 50 filtrira i štiti od 98 posto UVA zraka koje dolaze do naše kože, što je i maksimalni zaštitni faktor. Primena krema s visokim zaštitnim faktorom važna je za sve, a posbeno za osobe koje su svetle puti i čija koža uvek izgori pri izlaganju suncu.

Izvor: Zadovoljna

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori