Četiri krvne grupe – A, B, AB i 0 – mnogo toga mogu reći o čoveku - kao na primer koja vam vrsta hrane i piće najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji.

Četiri krvne grupe – A, B, AB i 0 – mnogo toga mogu reći o čoveku - kao na primer koja vam vrsta hrane i piće najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji. Nedavne studije otkrivaju i neke nove karakterne zanimljivosti koje su tipične za osobe s određenom krvnom grupom


1. Krvna grupa 0
Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je studija "Japan's Institue of Pest Control Technology".

Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod nje hormon kortizol duže zadržava u organizmu, a može proizvesti sve od preuranjenog starenja do naglih napadaja želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene.

2. Krvna grupa A
Časopis "Neuropsychobiology" je objavio kako osobe s krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.

Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni preduzeti šta god je potrebno bez obzira na ličnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost i lojalnost.

3. Krvna grupa B
Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od tridesetih godina prošlog veka, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.

Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe s ovom krvnom grupom mogu biti sebične i nepredvidive.

4. Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu "Neurology".

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnog dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane reč je saosećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

(zadovoljna.hr)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori