Istraživanja su pokazala da je u nekim situacijama zdravije hranu pojesti upravo prstima.

Ako sebi nikada ne priuštite tu lagodnost da kod kuće ponešto pojedete bez pribora za jelo, prstima, promenite tu naviku. Naime, istraživanja su pokazala da je u nekim situacijama zdravije hranu pojesti upravo prstima. Donosimo nekoliko primera:

1. Deluje preventivno na dijabetes tipa 2

Osobe koje brzo jedu svoje obroke sklonije su oboljenju od dijabetesa tipa 2. S obzirom na to da ćete hranu brže da pojedete priborom za jelo, dobro je da se povremeno poslužite upravo svojim prstima. Ješćete lakše i s guštom.

2. Poboljšava probavu

Pranje ruku uklanja loše bakterije, a dobre ostaju i završavaju u vašem organizmu. Telu prenose informacije o temperaturi i teksturi hrane, što sve zajedno, tvrde stručnjaci, utiče na bolju probavu.

3. Sprečava prejedanje, pa i gojenje

Ako jedete prstima, imaćete bolju kontrolu nad time koliko jedete. Osim toga, oni koji uz jelo priborom rade još nešto (surfuju internetom, listaju novine, gledaju televiziju ili nešto drugo), pojedu više od onih koji se zaokupe hranjenjem prstima. Kada su vam prsti umrljani hranom, neće vam pasti na pamet da listate novine ili da menjate televizijske programe.

Napomena: Pre nego što se upustite u ovu gastronomsku avanturu, dobro operite ruke.

Izvor:stil

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori