Efekat ravne i sjajne kose možete da postignete i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete da pronađete u kuhinji.

Trajno peglanje kose hemikalijama, kao i redovno korišćenje pegle, oštećuje kosu, čini je slabom i lako lomljivom. Isti efekat ravne i sjajne kose možete da postignete i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete da pronađete u kuhinji.

Votka
Slavna manekenka Eva Hercigova koristi je za posvetljivanje, ali votka je podjednako dobra i za ispravljanje kose. Dovoljno je da je pomešate sa regeneratorom i da je nanesete na kosu. Niska pH vrednost ispraviće kutikule i "ispeglaće" kosu. Međutim, ne preporučuje se da je koristite prečesto jer može da isuši kosu.

Kokosovo ulje
Ono je najadekvatnije za blago kovrdžavu kosu, a dovoljno je da ga nanesete na vlažnu kosu. Kosu zatim treba da raščešljate i osušite.

Celer
U blenderu pomešajte jedan celer i dodajte malo vode. Dobijenu mešavinu stavite u bočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da deluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom.

Foto: Shutterstock

Banane i papaja
Pomoću banane i papaje ispravićete kosu, nahranićete je i sprečićete kovrdžanje. Najbolje je da pomešate jednu zrelu bananu, papaju i dve kašičice meda i da to nanesete na kosu. Nakon što se kosa u potpunosti osuši, treba da je operete i osušite.

Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori