Prirodan, mirisan i idealan za vrućine! Napravite balzam sa prelepom aromom vanile...

Slasni prirodni balzam za mekane usne možete napraviti sami. Sve što vam je potrebno je samo nekoliko sastojaka koje sigurni smo već imate u svom domu... 

Dakle, vreme je da preuzmete stvar u svoje ruke i sami pripremite svoj domaći balzam za usne, koji će vam posebno u osetljivim životnim periodima poput trudnoće, kada je važno izbegavati sintetske sastojke biti od velike koristi. Zbog blizine sluzokože, ali i činjenice da ove proizvode vrlo lako možemo pojesti, proizvode pune sintetskih mirisa i ukusa bolje je ne koristiti. 

Domaći balzam za usne biće jeftiniji i dostupniji od bilo kog kupovnog balzama za usne, ali što je najbitnije sadržaće mnogo kvalitetnije sastojke. 

Za pripremu balzama za usne s aromom vanile potrebno vam je:

  • 2 velike kašike kakao maslaca
  • 2 velike kašike ekstrakta devičanskog kokosovog ulja
  • 2 velike kašike voska
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema: Sve sastojke osim ekstrakta vanile otopite uz povremeno mešanje na što manjoj temperaturi ili u mikrotalasnoj pećnici, i na kraj dodajte kašičicu ekstrakta venile. Zatim, dobro promešajte, i dok je smesa još vruća, prelijte je u unapred pripremljene limene ili staklene posudice. Kad se smesa ohladi, prećiće u čvrsto stanje, a vi ćete imati svoj prvi balzam za usne.

Izvor:superžena

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori