Šta vi mislite, da li je odluka ispravna?

Tema prisustva dece u restoranima je vrlo osetljiva. Neki roditelji veruju da je sasvim u redu da vode i decu sa sobom na večere, jer tako provedu vreme svi zajedno, porodično. Ostali komentarišu da relaksirajuće vreme koje provode večerajući sa prijateljima ili kolegama može biti upropašćeno vikom i drekom dece sa susednog stola.

Restoran u Nemačkoj, na ostrvu Rigen, prekinuo je ovu debatu tako što je zabranio deci mlađoj od 14 godina da budu u restoranu.

Gosti su se žalili jer žele da provedu lepo veče uz hranu i vino, ali su ih u tome s vremena na vreme ometala tuđa deca. Vlasnik restorana "Bakina kuhinja" (Oma’s Küche) izjavio je da su deca bacala hranu, glasno urlala i motala se ispod stolova i oko nogu ljudi, i gosti više nisu imali strpljenja. 

Markl je vlasnik restorana već 11 godina i situacija se pogoršava iz godine u godinu. Zabrana nije doneta zato što restoran diskriminiše decu, već iz prostog razloga što je to restoran, a ne igralište. Zabrana bi isto važila i za odrasle da se isto tako ponašaju.

Od kada je doneta ova zabrana, Markl je dobio veliki broj mejlova i poruka na društvenim mrežama od ljudi koji podržavaju njegovu odluku.

Prostori i kafići bez dece više nisu tako neuobičajeni kao ranije. Restorani u mnogim zemljama sada slobodno govore "NE" deci

Šta vi mislite?


(bizlife)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori