U današnje vrijeme na tržištu se može naći veliki broj hemijskih dezinfekcionih sredstava. Ali nema potrebe da kupujete veliki broj različitih detetrdženata. Ako imate medicinski alkohol u kući, on može zamijeniti više različitih proizvoda.

Medicinski alkohol sadrži 70 odsto alkohola i možete ga pronaći u apotekama. Ovaj višenamjenski proizvod možete koristiti za:

ZA ČIŠĆENJE CIPELA 
Ako polirate kožne cipele, prvo pređite maramicom natopljenom medicinskim alkoholom, pa onda nastavite da polirate sredstvom kojim to inače činite. Alkohol će ukoniti sve nečistoće, a neće ošetiti kožu, a i lakše ćete ispolirati cipele.

ZA ČIŠĆENJE FLEKA OD TRAVE 
Fleke od trave teško je skinuti. Da bi ste olakšali sebi, stavite mala alkohola na fleku, ostavite 10 minuta da odstoji i operite.

ZA UKLANJANJE MIRISA BIJELOG LUKA SA RUKU 
Ako ne možete da očistite miris bijelog luka sa ruku, samo sipajte nekoliko kapi alkohola na dlanove i dobro protrljajte. Miris će brzo nestati.

ZA UKLANJANJE LAKA ZA NOKTE 
Ako treba da skinete lak sa noktiju, a nemate aceton trenutno, natopite komad vate alkoholom. Možda će biti potrebno da prijeđete preko nokta više puta, i zahtjevaće malo više vremena, ali na kraju ćete imati rezultat.

ZA NEUTRALISANJE NEPRIJATIH MIRISA IZ PATIKA 
Vaše patike za trčanje iili trening sigurno ne mirišu idealno, ali medicinski alkohol vam može pomoći da rešite taj problem. Stavite malo akohola u bočicu sa prskalicom, naprskajte malo u unutrašnjost patika i ostavite da se osuši tokom noći. Do jutra neprijatni mirisi će nestati.

ZA UKLANJANJE FLEKA OD VODE 
Bijele fleke na vratima tuš kabine ili na pločicama u kupatilu, zapravo su fleke od vode. Može se dogoditi da i nakon čišćenja sredstvima namenjenim za čišćenje kupatila fleke ostanu nakon što se sve osuši. Tada nasupta medicinski alkohol. Samo natopite krpu i istrljajte fleke i mrlja više neće biti kad cse površina osuši.

ZA ČIŠĆENJE PROZORA 
I prozore možete očistiti na isti način kao kupatilo. Bijeli tragovi koje krpe ostavljaju na staklu postaće prošlost.

(zena.blic.rs)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori