Na čemu je naš fokus? Na sreći i zdravlju? Ili Onome tko daje sreću i zdravlje?

Biblijski tekst iz Luke 17,11-19 na zanimljiv način govori o zahvalnosti. Pred nas stavlja situaciju u kojoj 10 gubavaca ujedinjeni od Isusa traže milost u pogledu njihova zdravlja.

Vidjevši njihovu nesreću Isus ih ne zaobilazi, poput svećenika i levita koji su zaobišli izranjenog čovjeka, već poput milosrdnog Samarjanina odgovara na njihovu potrebu. Ne iscjeljuje ih odmah, već ih šalje svećenicima koji su trebali potvrditi njihovo zdravlje kako bi u njima pobudio vjeru i nadu.

Dok su išli svećenicima, njihova se koža očistila i postali su zdravi. Na žalost, nisu ujedinjeni u zahvalnosti, kao što su bili ujedinjeni u traženju milosti. Samo jedan od desetorice vraća se zahvaliti Isusu, pada pred Njega na koljena i priznaje njegovu božansku narav. Taj čin mu donosi ne samo fizičko zdravlje, već i ono duhovno.

Čini se da je postotak onih koji osim fizičkog traže i duhovno zdravlje sličan i stanju u našem društvu danas. Takvi su u manjini. Ljudi danas traže sreću i zdravlje, ali ne prepoznaju kako je Bog temelj njihove sreće i zdravlja.

Autor: David Kovačević

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori