Učiteljica je jednog dana zamolila svoje učenike da svatko od njih u školu donese nekoliko rajčica u plastičnoj vrećici: koliko osoba mrzi, toliko rajčica treba donijeti.

Na taj dan sva su djeca donijela svoje rajčice s imenima. Neki su imali dvije, neki tri, neki pet, a neki čak 20 rajčica.

Učiteljica im je tada rekla da te rajčice moraju nositi sa sobom kamo god išli i to puna dva tjedna.

Kako su dani prolazili, učenici koji su imali veći broj rajčica počeli su se žaliti da im je preteško i da je miris nepodnošljiv.

Po završetku prvog tjedna učiteljica je učenike upitala: „Kako ste se osjećali tijekom ovog tjedna?” Djeca su se samo žalila a učiteljica im je rekla:

„To je vrlo slično onome što nosite u srcu kada ne volite neke ljude. Mržnja čini srce bolesnim, a vi tu mržnju nosite svuda sa sobom. Ne možete podnijeti miris pokvarenih rajčica… Zamislite kako onda mržnja i ogorčenost utječu na vaša srca kada ih nosite u sebi svakog dana.”

Srce je predivan vrt, koji trebamo svakog dana čistiti od korova. Oprosti onima koji su te naljutili. Tako u svome životu stvaraš prostor za dobre stvari. Postani slađi, a ne gorči. Motiviraj druge da očiste svoje srce.

Izvor: Book.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori