Kako biste vi reagirali kad bi vam prišao beskućnik i zamolio vas stotinjak kuna? Biste li uopće stali i čuli što ima za reći? Maja Žrobecka iz Poljske našla se upravo u takvoj situaciji – i nije okrenula glavu.

Kad je krenula u šoping, beskućnik joj je prišao i tražio je 60 zlota (oko 105 kn). Stala je i poslušala što ima za reći. Objasnio joj je kako su mu šinteri uzeli psa, njegovog najvjernijeg prijatelja, te mu je bio potreban novac kako bi ga izbavio iz azila.

Maja u početku nije bila u potpunosti uvjerena da čovjek govori istinu, no djelovao joj je dovoljno iskreno da ga pusti u svoj auto te je krenula s njim u azil, piše Index.hr.

U azilu je saznala da je čovjek i dan prije pokušavao “osloboditi” svog psa, ali nije uspio jer nije imao tih 60 zlota. Radnica azila uvjerila ju je da pas nije ozlijeđen te da je sve vrijeme dobivao hranu.


“Platila sam i rekli su mi da imam veliko srce. Reakcija psa koji se toliko obradovao ponovnom susretu sa svojim vlasnikom je bila neopisiva i učinila me je toliko ponosnom jer sam na neki način mogla pomoći tom čovjeku. Pouka ove moje priče je valjda da ne trebamo biti tako bezosjećajni prema drugim ljudima i da ne trebamo imati predrasude. Ovo nije nikakav blesavi altruizam, već ono što nas čini ljudima”, napisala je, između ostalog, na Facebooku.

Njezina objava vrlo brzo postala je viralna, a poljski Noizz piše kako je beskućnik bio toliko emotivan da nije mogao naći dovoljno riječi zahvale.

(novizivot)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori