Pokušajte moliti ove četiri molitve kada vam je potrebna snaga. Vjerujte mi, trebat će vam.

Filipljanima 4,13: “Sve mogu u Onome koji me jača!”

Pravedni Bože, potrebna mi je Tvoja snaga danas i svakog dana. Ja sam ne mogu učiniti ništa, ali sve mogu samo po Isusu Kristu, koji će me ojačati. Potrebna mi je ova snaga skoro svakog dana, posebice kako postajem stariji. Ti me možeš držati svojom pravednom desnicom, i samo kroz Tvoga Duha, ja mogu ustrajati. Kada me izda vlastita snaga, Tvoja snaga preuzima vodstvo, i zahvalan sam Ti što Ti mogu prići kroz Isusa Krista, u čije dragocjeno ime molim. Amen.

Psalam 28,8: “Jahve je jakost narodu svome, tvrđava spasa svom pomazaniku.”

Bože, moj Oče, mi kao djeca Božja se ne oslanjamo na vlastiti izvor snage, i to je dobro jer meni osobno nije ostalo mnogo snage nakon što sam napunio 60 godina. Na sreću, Ti si Bože izvor naše snage i možeš učiniti da ustrajemo, onda kada mi to sami ne možemo učiniti. Od tebe ovisim svakog dana, a ovo je ono što ti u stvari želiš. Pomogni nama, svojoj voljenoj djeci, da se usredotočimo na Tebe, izvoru naše snage i našeg spasenja. U sjajno ime Isusa Krista molim. Amen.

Izaija 41,10: “Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.”

O Stvoritelju Bože, moj Oče, često se bojim. Oprosti mi za to. Često me plaše teški tereti života, zato Ti zahvaljujem za ovaj podsjetnik iz Tvoje riječi, da nemam bojati se i plašiti. Shvaćam da sam ja svoj najgori neprijatelj. Pomogni da se podsjetim kako si Ti moj Bog koji si mi obećao ojačati me i pomoći mi. Svojom desnicom, rukom moćnom i suverenom, Ti me držiš, za što sam ti vječno zahvalan. Za ovo molim Tebe, o veliki Oče, kroz silno ime Tvoga sina, Isusa Krista. Amen.

2. Korinćanima 12,9-10: “Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje. Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova. Zato uživam u slabostima, uvredama, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak.”

 

Bože Oče, kada sam slab, Ti si jak, i Tvoja milost je dovoljna za mene, jer se Tvoja sila usavršava u mojoj slabosti. Zato, kada sam posebno slab, moram shvatiti da sam jak jedino zbog Tebe te da nemam čime da se hvalim, osim svojom slabošću, i tako Kristova sila prebiva u meni. Samo u Tebi mogu ustrajati jer nemam nikakvih izgleda bez Tebe, i u moćno ime Kralja nad kraljevima i Gospodara nad gospodarima, Isusa Krista, molim. Amen.

Zaključak

Ako se možete sjetiti molitve koju vi molite, ostavite je u komentarima ispod jer je molitva naš SOS poziv Bogu u hitnim slučajevima života, a On je naša linija za život.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori