Kada se Madeline Adams pripremala za prvenstvo u trčanju, nije mogla ni sanjati da će utrka zauvijek promijeniti njezin pogled na život.

Tenisice su joj bile zavezane, koja je bila učvršćena i osjećala se samouvjereno. Na žalost, Madelino tijelo nije bilo u istom stanju kao i njezin duh…

Madeline je utrku započela snažno i približavala se cilju kada se osjetila kako joj je izdržljivost popustila.

Mlada je trkačica objasnila što joj se dogodilo za CBS News:

„Trčala sam utrku svoga života. Išlo mi je jako dobro. Kako sam se penjala uz brdo (do cilja) osjećala sam se odjednom jako umorno.

Najednom me preplavio val i noge su mi potpuno otkazale. Nisam imala kontrole. Zaista se ne sjećam da sam pala, no sjećam se da sam bila na podu i pomislila: ‘zašto sam na podu? Digni se.’“

Madeline je uhvatila iscrpljenost i nije mogla nastaviti. Srušila se na tlo i pokušala povratiti oslonac, no to je bilo jednostavno previše za njezine umorne udove.

Kraj nje su prolazili trkači jedan za drugim, a ona je gledala kako joj utrka bježi kroz prste.

Jedna je sjajna djevojka, trkačica po imenu Evie Tate, iz grada Clemsona, stala kraj Madeline i pokušala ju podignuti – no bilo je gotovo nemoguće nositi Madelinu težinu bez pomoći. Tada je došla druga trkačica, Rachel Pease iz grada Louisville, i stavila drugu Madelinu ruku preko ramena, te je par pokušao pomoći Madeline da skupa prođu kroz cilj.


Snimka zaslona: YouTube

U intervjuu za CBS News, Madeline se zahvalila curama:

„Sjajna stvar koja je proizašla iz ovoga su dvije sjajne cure koje su mi pomogle, koje su bile potpuno nesebične, i koje su sjajne osobe sa sjajnim karakterom.“

Na žalost, Madeline nije uspjela prijeći cilj toga dana. Ubrzo su ju preuzeli medicinski stručnjaci i pobrinuli se za njezinu iscrpljenost. No rezultat ju nije obeshrabrio.


Snimka zaslona: YouTube

Madeline je rekla kako zna da je ovo najteža utrka koju je ikada trčala!

Pogledajte kako su Madeleini anđeli čuvari izvukli ju iz fizičkog poraza!

Ljudi poput Evie i Rachel pokazuju kako je sportski duh važniji od trofeja ili medalje! Treba nam više ovakvih ljudi.

(novizivot)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori