Molitva je moćno oruđe. Ashley Hallford ju je iskusila iz prve ruke. Dok je bila trudna, liječnici su joj dijagnosticirali rak 4. stupnja i rekli joj da se pozdravi s obitelji. Umjesto toga, ona se molila i išla u crkvu. I tada se dogodilo čudo za ovu mamu koja je imala rak 4. stupnja, piše Godupdates.com.

Trudnoća bi trebala biti uzbudljivo razdoblje, i tako je i počela za Ashley. No sve se promijenilo kada je primijetila kvržicu na stražnjem dijelu vrata, a koja se stalno pogoršavala. Nakon što je kvržicu pokazala liječnicima, ostvarili su se Ashleyni najveći strahovi – imala je rak.

Liječnici su ju morali liječiti smjesta, pa su ju porodili sa 33 tjedna trudnoće. Rekli su da će mali dječačić trebati provesti tjedne na intenzivnoj njezi.

No, Bog je već djelovao!

Ashleyn je sin bio zdrav kao dren. Nije bilo potrebe slati ga na intenzivnu njegu. Zapravo je samo 2 dana nakon poroda već poslan kući, na opće iznenađenje liječnika.

„Liječnik sa intenzivne njege je došao do nas i izjavio da nikada u svojoj karijeri nije vidio da dijete rođeno u 33. tjednu nije prošlo kroz intenzivnu, makar na pregled“, prisjetila se Ashley. „To je bilo čudo.“

Još loših vijesti

Samo 4 dana nakon rođenja sina, Ashley su podvrgli operaciji uklanjanja tumora. Završilo je sa još više loših vijesti.

Rak se proširio na njezin mozak, oba pluća i na dio jetara. Liječnici su rekli da je tumor na mozgu nemoguće operirati.

„Tada su prestali pokušavati otkriti o čemu je riječ i rekli ‘Moramo ju početi liječiti, inače će umrijeti’“ rekla je.

Umjesto operacije, liječnici su pokušali agresivno liječenje radijacijom. U samo 6 tjedana Ashley je primila maksimalnu dozu radijacije koju osoba može primiti u cijelom životu. Unatoč tome, rak se samo širio.

Prepuštanje Bogu

Liječnici su učinili sve što su mogli. Nisu ponudili nikakvu nadu, i predložili su Ashley da se počne pripremati za najgore. Umjesto toga, okrenula se Bogu!

No, Ashley nije bila usamljena. Cijela se njezina crkva počela moliti i postiti za čudo. I čudo je točno ono što je ova majka sa rakom dobila!

Na sljedećem pregledu nije bilo traga raku. Potpuno je nestao!

Ashley nije mogla vjerovati. Nisu mogli ni liječnici, koji su joj rekli da neće preživjeti.

„Teoretski gledano, rak 4. stupnja nije izlječiv,“ rekla je dr. Debra Miller, jedna od liječnica koji su liječili Ashley. „Upoznala sam Ashley dok je bila trudna, dok je imala tvorevinu na vratu. Nakon prve runde liječenja u njezinim  je plućima pronađeno još bolesti, i opet smo ju liječili. Nakon toga je bila potpuno oslobođena bolesti… to nije ništa drugo doli čudesno.“

Ashley je izjavila da se borila da preživi radi svoga tek rođenoga sina. Rekla je kako je njegov osmjeh ponekad bio jedina stvar koja joj je davala snage da izgura kroz dan. Desetljeće kasnije Ashley je i dalje slobodna od raka.

„Svoj oporavak pripisujem Bogu, 100%,“ rekla je.

A Bog je bio daleko od završetka s čudima u Ashleynu životu!

Još blagoslova na putu

Ashley je željela imati još djece, no stručnjak za plodnost joj je rekao da je to nemoguće. Ashley je bila u središtu menopauze i nije bilo šanse da će imati još biološke djece. Od tog razdoblja Ashley je rodila još dvoje djece, curicu i dečka!

Ona svoju priču dijeli kako bi raširila nadu i ohrabrenje drugima koji se suočavaju s teškim preprekama.

„Samo želim širiti nadu,“ rekla je. „Kada govorim po crkvama, govorim o strahu. Strahu i nesigurnosti, pogotovo jer nisam znala što imam.. Želim ljudima dati snage da nastave. A ako je to ono što sam ja mogla učiniti, tada mogu i sretno umrijeti jednog dana.“

Ashleyna je priča nevjerojatno svjedočanstvo o moći molitve. Ako je to Božja volja, ništa nije moguće!

Stoga vam kažem: Sve što god zamolite i zaištete, vjerujte da ste postigli i bit će vam! (Marko 11,26)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori